Unes nenes de primera comunió, una mare estilitzada i els seus dos fills o unes monges d'hàbit llarg han ocupat la plaça de la Puríssima Concepció de la Colònia Vidal (Berguedà), convertida en un plató durant els dies en els quals s'ha estat rodant la minisèrie Olor de Colònia, basada en la novel·la d'èxit de Sílvia Alcántara. La minisèrie, que consta de dos capítols de 90 minuts, és una coproducció de Diagonal TV i TVC. Olor de Colònia mostra la vida d'una colònia tèxtil del Llobregat anomenada Filats i Teixits Viladomat S.A, centrada en filatures i telers cotoners, fins que l'any 1952 pateix un devastador incendi i a partir dels seixanta se submergeix en una profunda crisi i un greu abandó.

Es tracta d'una trama de ficció que està basada en la pròpia experiència de l'autora de la novel·la, Sílvia Alcántara, qui va néixer i viure a la colònia Cal Vidal. El rodatge de la minisèrie, que es troba ja en la fase final, transcorre en diferents colònies del Berguedà: Cal Vidal, Cal Prat, Cal Pons, Viladomiu Nou, Cal Marçal, Cal Bassacs i Cal Cases.

Però és que per si el fred no fos un inconvenient prou gran per posar a prova els actors: "hi va haver un dia a la nit que no em sortia el text perquè em tremolaven les dents" -explica Toni Sevilla, el Sr. Boix, director de la fàbrica-, la Cèlia encara els complica més la vida: no vol fer la Primera Comunió i s'escapa. "Té remordiments per una cosa que ha fet, però bàsicament és perquè no li dóna la gana. És una rebel" diu Greta Fernández, l'actriu que interpreta la jove entre els 14 i els 19 anys. La producció, amb guió adaptat de Toni Cabré, retrata una petita societat tancada, agrupada com un poble i al mateix temps amb un únic objectiu de treball comú i on s'hi desenvolupen històries personals i col·lectives, relacions de poder i submissió, amors prohibits i odis irreconciliables.