Un Jutjat de Madrid va desestimar ahir en primera instància la demanda d'Antena 3 contra Telecinco per plagi de la seva sèrie Aquí no hay quien viva (Antena 3) per La que se avecina (Telecinco). D'aquesta manera, el jutjat no accepta la petició d'Antena 3 de suspendre la producció, emissió i comercialització de La que se avecina i li nega el dret a percebre de Telecinco els més de 3 milions d'euros sol·licitats en concepte d'indemnització, condemnant-la al pagament íntegre de les despeses.

Fonts d'Antena 3 van assenyalar ahir mateix que la cadena recorrerà la sentència, que es produeix en primera instància. La demanda es va presentar per suposada infracció de drets de propietat intel·lectual i competència deslleial respecte a la sèrie d'Antena 3. La sentència assenyala que "si be és cert que ambdues sèries parteixen del fet comú de la problemàtica de les reunions de veïns i encara que l'elenc artístic d'actors és gairebé el mateix, això no comporta a un plagi en l'obra" i recorda variacions com que se suprimeixen frases com la de "un poquito de por favor" emprada per l'actor Fernando Tejero en el seu paper d'Emilio a Aquí no hay quien viva.

El conflicte va començar el 2007 quan Telecinco va comprar el 15% de Miramon Mendi, la productora de José Luis Moreno, amb la vista posada al gran èxit de la sèrie d'humor. Després d'uns mesos de dubtes, la cadena finalment va confirmar que produiria una nova sèrie amb tot l'equip d'Aquí no hay quien viva, tot i que amb nou nom, després que Antena 3 descartés mantenir-la a la seva graella.