Que l'arqueologia pot ser entretinguda ja va quedar demostrat en la primera temporada. Que té interès veure una colla d'arqueòlegs excavant un jaciment, també. Aquest diumenge, a les 22.30, torna Sota terra a TV3, el programa d'història presentat per l'actor Fermí Fernàndez, en què la història s'explica des de la diversió, l'aventura i humor, en l'ordre que es vulgui, però sobretot des del rigor.

A partir de demà, tornen els arqueòlegs, comandats per Eudald Carbonell, a excavar el territori amb l'objectiu d'explicar la història, la nostra història, des de les certeses arqueològiques.

Aquesta segona temporada, Sota terra portarà a la pantalla històries de dinosaures, de romans, de grecs, de templers, de musulmans, de jueus, de cristians i també de neandertals, les empremtes dels quals es poden trobar als diferents jaciments que visitarà la sèrie: Cabrera de Mar, Deltebre, Guimerà, Miravet, Caldes de Montbui, Oristà, Balaguer, el Brull, Tàrrega, Isona, Moià, Barcelona i Roses. Un recorregut per la geografia i per la història de Catalunya.

Com en la primera temporada, en cada programa es parteix d'una hipòtesi històrica de treball, que caldrà confirmar o desmentir en funció dels resultats de l'excavació. Tot això en només tres dies, tres dies de debò, excavant en estreta col·laboració amb els arqueòlegs locals. En molts dels programes tornaran a fer arqueologia experimental: provaran de convertir els arqueòlegs en legionaris romans o en guerrers templers, aprendran a fer àmfores o piscines romanes, buscaran or o comprovaran si costa molt anar a peu de Moià a CapelladesÉ Aquesta segona temporada consta de 13 capítols rodats a 13 jaciments diferents i històries de tots colors.