El marcador de la "Marató per la pobresa" arribava a 1.805.000 euros passades les 22.00h de la nit. L'objectiu de la Marató és destinar aquests diners a 235 projectes d'ajuda presentats per 288 entitats que es dediquen a funcions socials del Tercer Sector.

Els periodistes Antoni Bassas i Agnès Marquès van ser els encarregats de conduir el programa des de TV3, mentre que Sílvia Còppulo es va encarregar de fer un programa especial des de Catalunya Ràdio.

La marató, que va tenir una durada de tretze hores i que portava el lema "que ningú es quedi fora de joc" va comptar amb reportatges que mostraven la complicada situació que viuen moltes famílies a causa de la crisi econòmica, entrevistes amb testimonis, voluntaris, professionals de les entitats i experts, connexions arreu del país, actuacions musicals, clips solidaris i espectacles teatrals, entre d'altres.

Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de la pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,4% dels infants i joves.

A part de posar a disposició un telèfon, arreu del territori també es van celebrar centenars d'activitats que van servir per recollir els donatius amb els quals es finançaran projectes socials del tercer sector, relacionats amb els àmbits assistencial, l'habitatge, la inserció sociolaboral i els infants.

Durant diversos dies s'han programat activitats per tot el territori català per tal de recaptar diners per la Marató de la Pobresa. Una de les activitats destacades va ser el partit que va tenir lloc ahir a la tarda, Barça vs Barça, que va acabar amb un resultat final de 8 a 8.

A la ciutat de Girona, dissabte a la nit es va organitzar una baixada de torxes com a acte simbòlic en solidaritat amb la iniciativa. L'activitat va consistir en una baixada de torxes a les escales de la Catedral. Hi podia participar tothom i, per disposar d'una torxa, calia fer un donatiu de 3 euros.