L'advocat de l'Estat Leopoldo González-Echenique va assegurar ahir que no té "ni intenció ni vocació", com a proper president de la Corporació RTVE, de dirigir "la política de comunicació del Govern", i que el seu projecte no passa per eliminar l'ens públic, sinó "el contrari". González-Echenique va comparèixer ahir al matí davant la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés, juntament amb els altres dos candidats a incorporar-se al Consell d'Administració de la Corporació: la periodista María Luisa Ciriza, proposada pel PP, i Óscar Pierre Prats, per CiU.

El que previsiblement serà el proper president de RTVE va insistir en la seva primera intervenció davant la Cambra Baixa en què és conscient de les actuals dificultats econòmiques, però va mostrar la seva intenció d'assignar "amb la major eficiència possible" els recursos econòmics dels quals disposa RTVE i d'optimitzar aquests recursos d'una forma "eficaç" després de la retallada de 204 milions d'euros al pressupost. Va apostar a més per la producció pròpia i nacional, va mostrar el seu ple suport als treballadors, als quals va defensar com un conjunt de professionals que són "bastió d'objectivitat, estabilitat i de saber fer".

Sobre la seva experiència en el sector audiovisual es va referir als mesos en els quals va estar en la Direcció general per al desenvolupament de la societat de la informació i "tenia les poques competències tant d'iniciativa normativa com de gestió que li corresponen a l'estat en matèria audiovisual". Al seu torn, va indicar que estar el front de la Corporació RTVE suposa una "responsabilitat extraordinàriament qualificada" i que caldrà fer una "labor ingent" a la seva arribada a l'ens públic, que ha situat al proper mes de juliol.