El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha estimat el recurs interposat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra una altra de les sancions interposades per la Generalitat Valenciana per les emissions de TV3 al territori. Segons que van confirmar ahir fonts d'ACPV, aquesta segona anul·lació correspon a una sanció de 300.000 euros.

La decisió del TSJ s'afegeix a la resolució del Tribunal Suprem que amb data 15 de desembre anul·lava el primer procés sancionador iniciat per govern valencià. La sentència del TSJ reprodueix els arguments del Suprem i assenyala que la competència per controlar i sancionar l'ús del domini públic radioelèctric correspon exclusivament al govern espanyol.

Aquesta nova decisió del TSJ valencià fa referència al tancament del repetidor de Perenxisa, a Xiva (Foia de Bunyol), el que donava cobertura a la ciutat de València i a tota la seva àrea metropolitana. L'entitat ha rebut amb sorpresa la decisió atès que els altres dos recursos interposats al TSJ per anul·lar els processos sancionadors varen ser rebutjats, iniciant recurs al Suprem.