Blue Zulu és el nou programa musical de producció pròpia de TVE Catalunya. Un espai dedicat a la difusió de la música feta a Catalunya amb actuacions en directe on solistes, cantautors i grups, sense diferència de gèneres ni estils musicals, independentment de la llengua que utilitzin, ja siguin consolidats o emergents, interpretaran els seus repertoris i les seves novetats discogràfiques. El programa, que s'estrena aquest vespre a les 20.30 h, es va presentar la setmana passada als estudis de Sant Cugat.

La directora de RTVE Catalunya, Ana María Bordas, va explicar que Blue Zulu, que s'incorpora a la franja en català de TVE Catalunya, té per objectiu "donar a conèixer la realitat de Catalunya, amb gèneres diferents i interessants pels espectadors i promoure els nostres valors i la nostra cultura". Bordas també va assegurar que Blue Zulu era un programa que s'havia de fer, perquè no hi ha gaires formats semblants. Montse Elías s'ocuparà de presentar l'espai.

Per la seva banda, el director del programa, Francesc M. López, va afegir que és "un programa 100% fet a la casa amb moltes ganes i il·lusió". "Volem que la música sigui la protagonista i mostrar la creativitat dels músics" El nou programa musical de TVE Catalunya comptarà cada setmana amb l'actuació en directe de dos grups o dos solistes que ocuparan, respectivament, dos escenaris situats un davant de l'altre, als extrems del plató de Blue Zulu. Un programa de música diferent, on durant mitja hora es podrà gaudir còmodament de la música en un ambient càlid, íntim i elegant.

Alguns dels grups que actuaran al programa seran Pastora, Las Migas, The Mamzelles, Txarango, Cyan i Projecte Mut, entre molts altres. A través de la web es podran veure els programes emesos i petits tastets del que vindrà. A més, tota l'actualitat del programa es podrà consultar també a través dels perfils específics que s'han creat a Facebook i Twitter.