L'actriu i presentadora Cayetana Guillén Cuervo s'ha convertit en la "cara de la cultura" de La 2, on a partir d'avui presentarà !Atención obras!, magazín cultural que se centrarà especialment en les arts escèniques i plàstiques i en la música. "És un honor que m'hagin elegit com a cara de la cultura de la cadena", va afirmar aquesta setmana Guillén Cuervo en la presentació del seu nou programa, que compaginarà amb Versión española, un espai que s'ha convertit ja per a ella en "una forma de vida".

¡Atención obras! contindrà entrevistes en plató, reportatges i col·laboracions especialitzades, com la de Chema Conesa (fotografia), Tomás Fernando Flores (música contemporània), Benjamín Prado (literatura), El Chojín (art urbà), Efraín Bernal (arts plàstiques) o Mikaela Vergara ( música clàssica), entre d'altres. Es tracta de buscar un "discurs múltiple, plural i festiu", segons va explicar el director del programa, Xavier Obach, qui en aquest sentit va incidir en la vocació "multiplataforma" de l'espai, que es desdoblarà amb contingut extra a través de la web de RTVE.

Guillén Cuervo va afegir que en el programa, que s'estrenarà a les 23.55 hores amb l'actriu Marta Etura i el cantant Franco Battiato com a convidats, hi haurà "criteri i opinió" per apropar a l'espectador l'actualitat de l'art, un món que "té la responsabilitat de remoure les consciències", a través de la reflexió. L'espai traurà al carrer grups de teatres o cantants per veure com reacciona un públic que es topa amb obres que no espera, una experiència que arrenca amb la companyia Impromadrid, amb Suso33 i Nacho Mastretta.