La reunió anual de l'Associació Catalana de Ràdio, entitat que integra el conjunt d'empreses de ràdio privades de Catalunya, va celebrar ahir l'acord per a la unificació dels estudis d'audiència duts a terme per FUNDACC i AIMC, en un únic EGM Baròmetre Catalunya, que evitarà la disparitat de resultats i consolida la representació comarcal. En aquesta línia, l'assemblea de l'ens s'ha marcat com a objectiu posar en valor el potencial de la ràdio com a mitjà davant els anunciants. En aquesta línia, Robert Serentill, president de l'entitat, va explicar que la ràdio és un mitjà que continua creixent en penetració i audiència i, malgrat això, cau la inversió publicitària.

L'assemblea va versar sobre la resolució favorable del recurs presentat per l'ACR el 2006 contra la assignació a la COM de 22 freqüències de ràdio inicialment previstes al Pla Tècnic per al sector privat. L'ens resta ara a l'espera que el CAC obri el concurs per a la seva adjudicació les properes setmanes. La lluita de l'associació i les administracions contra les il·legals va ocupar bona part de la presentació. Al llarg d'aquest any, s'ha explicat que la Generalitat ha actuat contra les emissores que emetien sense llicència, denunciades per ACR, en virtut de les modificacions legislatives aprovades al Parlament.

L'ACR també va avançar que insistirà davant totes les administracions competents per eradicar de Catalunya les emissions de ràdio il·legals, continuarà reclamant l'eliminació de la burocràcia en forma de qüestionaris i registres, i espera veure la sentència del recurs interposat contra la Instrucció de la publicitat a la pública, en un any que serà el més complicat per al sector.