L'Aprenent torna des d'avui (20.45, Tv3) amb nous capítols i més oportunitats d'aprendre oficis amb potencial. En aquesta segona temporada, que estrena horari i s'emetrà els dissabtes i diumenges, Llucià Ferrer es vesteix, de nou, d'aprenent de 13 ocupacions diferents i farà una immersió intensa durant tres dies a cada ofici, per aprendre quines són les bases i requisits que una persona ha de tenir per dedicar-s'hi. Per començar, en la primera entrega del programa, avui veurem com és la feina diària dels treballadors en alçada.

Tocarà, provarà, es confondrà... patirà totes les conseqüències que té ser novell en les diferents feines que farà. Sempre tutelat, el Llucià estarà envoltat per professionals que l'instruiran, el guiaran, el motivaran, i si cal, l'esbroncaran. De cada uns dels oficis n'aprendrà diferents lliçons sobre com s'ha d'enfrontar als problemes i les dificultats, però sempre amb el seu clàssic toc d'humor.

Les condicions més dures

El programa recull per una banda el rigor per fer la feina ben feta, però amb el vessant humorístic tant propi del Llucià Ferrer. Patirà amb la duresa i les condicions d'algunes de les feines d'aquesta segona temporada. No tot serà fàcil, haurà de penjar-se de més de 100 metres d'alçada per netejar vidres, aprendre a tallar carn de vaca, portar malalts d'habitació en habitació en un hospital, banyar gossos, distingir si el raïm està llest per veremar, o enquadrar bé un pla per fer un bon producte audiovisual. A més, aquesta nova temporada acabarà amb un exercici metatelevisiu en què es mostraran les entranyes de L' Aprenent, com s'ha gravat i els entre bastidors de reconeguts programes de TV3, tant directes com gravats, que en Llucià haurà de realitzar.