Un cuiner confessa davant la càmera que ha après la seva professió veient la pel·lícula Ratatouille, un altre lluita perquè la seva mare, avaladora del seu restaurant, no sigui desnonada; somriures i llàgrimes es donen cita a la segona temporada de Pesadilla en la cocina, que el xef Alberto Chicote estrena aquesta nit a les 22.30 h, a La Sexta.

"Hi ha llocs que semblen trets d'un món imaginari, però la realitat supera la ficció molt de lluny", va explicar ahir Chicote en la presentació de les noves entregues d'un programa que ajuda a reflotar restaurants en risc de tancament i on, va assegurar, "seria impossible atenir-se a un guió" en casos com el que roda a Alacant, "ja que són històries que no les podria escriure ni el millor guionista", conclou.

El rostre revelació de la passada temporada a La Sexta, en què Pesadilla en la cocina va arribar a comptar amb un rècord d'audiència de 3 milions d'espectadors (15,2% de quota de pantalla), torna a recórrer Espanya per ajudar ara tot tipus de locals: bars de tapes, xiringuitos de platja i restaurants de cellers i hotels. Poques més novetats s'apunten en aquesta segona entrega, excepte la de "fer un vestit a mida" de cada restaurant.

Alguns casos l'han fet emocionar fins a arribar a les llàgrimes, com el del seu antic amic Cristóbal Berzosa, d'El yugo de Castilla, on fa uns anys "tot era brillantor i esplendor i ara s'ha convertit en el pou d'escombraries". En el primer episodi d'aquesta segona temporada, podrem veure el cas del restaurant asiàtic Katay de Sevilla, muntat per dos joves socis que abans volien posar una botiga de roba, i on dels fogons s'ocupen dos cuiners xinesos que no parlen ni una sola paraula d'espanyol. La tasca de Chicote no serà gens senzilla.