Els periodistes Antoni Bassas, Josep Cuní, Miquel Calçada i Jordi Basté, entre d'altres, tornaran avui, per un dia, a Catalunya Ràdio amb motiu de la celebració dels trenta anys de la primera emissió, el 20 de juny del 1983. El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, recordarà l'aportació en el seu dia de Josep Cuní i Antoni Bassas; El cafè de la República convidarà Miquel Calçada i El Club de la Mitjanit, amb Pere Escobar, farà un repàs d'aquests anys amb el periodista Jordi Basté, ara a RAC1. La nit dels ignorants 2.0 tindrà tots els conductors que han passat per l'espai com Carles Cuní, Sílvia Tarragona i Joan Bosch.

Per la seva banda, Els optimistes, amb Àngel Llacer i Manu Guix, convidaran Joan Vives, creador de la sintonia principal de l'emissora. Com a concursants, en aquesta edició especial del concurs, dues de les veus més representatives de Catalunya Ràdio: Dolors Martínez i Joan Anton Ramoneda. Pel que fa a El mirall, amb Marta Romagosa, viurà l'efemèride amb els oients i escoltarà quins són els seus moments més especials amb Catalunya Ràdio, mentre que L'Oracle, amb Xavier Graset, comptarà amb la presència de Josep Maria Francino, que va ser director adjunt del projecte Emissores de la Generalitat de Catalunya l'any 1983 i director general de Catalunya Ràdio entre el 1983 i el 1984.

La tribu, amb Tatiana Sisquella, emetrà la primera hora del programa d'avui dijous, de quatre a cinc de la tarda, com si fos l'any 1983. Els espais informatius faran un repàs de les notícies més destacades al llarg dels darrers 30 anys. Per últim, El suplement, que presenta Sílvia Cóppulo, farà un extens repàs de la història de l'emissora des de la vessant de la llengua i recuperarà un fragment del Fil directe, que ella mateixa havia presentat amb l'humorista José Luis Coll.