Televisió Espanyola va presentar ahir a l'Ajuntament de Madrid la cobertura de la Vuelta a Espanya 2013, que començarà el pròxim dissabte 24 d'agost i s'allargarà fins al 15 de setembre, sent la primera edició transmesa en alta definició , segons va confirmar el director d'Esports de TVE, Jesús Álvarez. "A la Vuelta volem que els espectadors pressionin els pedals amb nosaltres i una forma serà a través de l'alta definició, que enguany oferirem per primera vegada", va explicar Álvarez.

La Vuelta a Espanya sortirà des de la localitat pontevedresa de Vilanova de Arousa, i comptarà amb un gran desplegament de la televisió pública, encapçalat pels comentaristes habituals del ciclisme a la televisió pública, Pedro Delgado i Carlos de Andrés i els reporters Juan Carlos García i Josué Elena. La televisió pública espanyola realitzarà tots els programes informatius de dissabte des de Galícia, per tal de cobrir la sortida.

Els espectadors també podran, a més de compartir les seves impressions amb els comentaristes, decidir qui és el corredor destacat de cada jornada."Donarem els noms de tres corredors i la gent tindrà els últims vint quilòmetres de cada etapa per elegir el més combatiu a través del web", va explicar Carlos de Andrés, director de Teledeporte i conductor de les retransmissions ciclistes de TVE.

De Andrés també va destacar la rellevància del recorregut d'aquesta Vuelta, amb 13 etapes de muntanya i 41 ports, i que "concentra l'espectacle en els últims 60 quilòmetres". Per a l'exciclista Perico Delgado, l'etapa entre Andorra i Peyragudes, al Pirineu francès, serà "la més dura", i al costat de l'etapa anterior, que finalitza al Alto de la Gallina, marcaran el "punt d'inflexió" de la carrera.