Lluites a capa i espasa, intrigues palatines, emboscades i duels d'honor a la Madrid dels Àustries del segle XVII són algunes de les escenes d'Alatriste, superproducció europea que porta a la televisió l'exitosa saga literària d'Arturo Pérez-Reverte i que actualment es grava a Budapest. Aitor Luna dóna vida a Diego Alatriste Osorio, un soldat espanyol bregat en mil batalles i veterà capità del Tercio Viejo de Cartagena que sobreviu llogant el seu acer com espadatxí a sou. El rodatge d'aquesta producció d'aventures de Mediaset España i Beta Film amb la col·laboració DLO Produccions està previst que finalitzi el proper mes de desembre a la capital d'Hongria.

Un plató de 6.000 metres quadrats construït per recrear "al detall" la Madrid dels Àustries, escenaris com la taberna del Turco, on viu i de vegades conviu Alatriste amb Caridad La Lebrijana, la companyia teatral en què actua la seva amant, María de Castro, el Alcázar Real i la casa de Quevedo han estat construïts en els estudis Korda de Budapest en l'intent d'atrapar l'èxit del personatge literari, les aventures del qual han venut més de 40 milions d'exemplars en set novel·les.

No s'han escatimat despeses per tal de aquest ja cèlebre personatge, que ja va tenir la seva adaptació a la gran pantalla, arribi ara també en versió minisèrie. No obstant, en la versió que Mediaset prepara el personatge d'Alatriste resultarà, molt actual perquè és "un home del carrer, honest però amb prou caràcter com per buscar-se la vida davant les dificultats", explica José Manuel Lorenzo, creador d'aquesta adaptació televisiva, durant un recorregut amb un grup de periodistes per el plató on s'ha recreat la Madrid del segle XVII amb tal "riquesa de detalls" que fins als retrats palatins s'han pintat amb les cares dels actors de la sèrie.

Aquest immens plató i altres d'exteriors que sumen 20.000 metres quadrats- on ja es van rodar sèries com Los pilares de la tierra - són l'escenari de lluites a ultrança, persecucions a cavall, intrigues i duels d'honor protagonitzats per 40 actors, 50 especialistes i 2.500 figurants. Aitor Luna (Los hombres de Paco, La fuga) interpreta aquest Alatriste televisiu, més jove que el de les novel·les i al qual es vol donar un "tint més aventurer" que el cínic i turmentat -més proper al de les novel·les- que es va poder veure al cinema amb Vigo Mortensen de protagonista, explica Luna.