Sis joves "youtubers" amb milers de seguidors a Internet faran avui el salt a la televisió amb Fiesta Suprema, un programa d'entreteniment i cultura pop que té per objectiu traslladar a la petita pantalla el tipus de comunicació audiovisual que bull a la xarxa. Fiesta Suprema, que es podrà veure de dilluns a divendres a La 2 en horari de màxima audiència, és un "experiment pioner" que pretén "innovar" i atreure a la televisió "el públic jove que prefereix les xarxes socials a la televisió convencional", segons va explicar dijous la directora de continguts de RTVE, Montse Abbad.

"També volem que el públic de la televisió tingui accés al que està passant a Internet", va afegit Abbad, en referència a la proliferació de videoblocaires, youtubers i web sèries que ha revolucionat el món audiovisual en els últims anys, tot canviant les regles que fins no fa tant regien la comunicació. El nou programa el protagonitzen Loulogio, un jove humorista amb diversos canals a Youtube que són número u en comèdia; Bolli, una de les videoblocaires de més èxit a Espanya; Roc, autor del canal d'Internet Outconsumer; i Enzo Vizcaino, que es va fer famós quan va penjar a la xarxa un vídeo musical en el qual cantava el seu currículum amb la intenció de trobar feina.

Un equip molt complet

El monologuista Javi Sancho, el periodista Ignasi Taltavull i els ?guionistes Bep Moll i Alejandro Calvo, tots ells molt actius a la xarxa, completen l'equip de presentadors i col·laboradors del programa. Tots ells interpreten un grup d'empleats d'uns grans magatzems que, quan tenen un moment lliure, van a la rebotiga i graven un programa pirata del que Loulogio, Bolli i Roc en són els presentadors. "Ficció i realitat es confonen en un programa on els presentadors són també els protagonistes d'un univers paral·lel", va aclarir el director

de Fiesta Suprema, Carlos Ortet.

Durant mitja hora, es parlarà de cinema, videojocs, Internet, art, còmics, col·leccionisme, moda i art urbà, entre altres coses. Tot plegat "amb molt d'humor", segons va indicar el director de la 2 de TVE, Manuel Arranz.