La 2 de TVE estrena avui diumenge el programa Tengo once años, un espai setmanal en què es mostrarà el dia a dia d'una dotzena de nens que conviuen amb la discapacitat, pròpia o de persones properes.

El programa, que s'emetrà a les 21.00 hores, pretén apropar d'una manera diferent a la realitat de la discapacitat a través de la mirada "natural i sense prejudicis" d'uns nens d'onze anys que narren en primera persona les seves experiències, somnis i inquietuds i la seva particular percepció de la vida.

Tengo once años, produït per enminúscula (Grup Sequoia) per a la Fundació ONCE, és un programa de servei públic en què, al llarg de sis entregues, una dotzena de xavals donaran a conèixer a l'espectador la seva capacitat de superació.

Cada setmana, l'espai de La 2 inclourà dues històries amb protagonistes diferents però relacionades, i es podrà veure l'entorn en què es desenvolupen els nens: els seus col·legis, amb els seus companys de classe, les seves aficions, els seus amics, els seus familiars i, en definitiva, tots els factors que componen el seu dia a dia.

Una qüestió de percepció

Tots ells demostraran que canviar la nostra percepció és el primer pas per reformar el món.

El programa s'estrena aquest diumenge amb la narració d'Àngela i Isabel. Aquesta última, d'onze anys, viu a Fuenlabrada (Madrid), i des dels tres anys té una discapacitat visual derivada de la malaltia de la síndrome de Steven Johnson.

Ángela, per la seva banda, viu a la localitat toledana d'Argés, on comparteix habitació i una estreta relació amb Sara, la seva germana petita, que té microcefàlia i una discapacitat auditiva.