L'arribada del PSOE al poder, la visita del papa Joan Pau II o el primer concert dels Rolling Stones a Espanya són el teló de fons dels nous capítols de la sèrie Cuéntame cómo pasó, que s'estrenen aquest dijous a La 1 de TVE i que seran desenvolupats al nou programa Ochéntame otra vez. El nou espai, produït per Televisió Espanyola, en col·laboració amb Ganga, s'emetrà cada dijous a continuació del capítol d'estrena de la popular sèrie, que segueix la vida de la família Alcántara.

En la seva estrena, el punt d'arrencada serà el Mundial de futbol de 1982, que va tenir a Naranjito com a mascota i a la decepció com a protagonista esportiva, un escenari molt allunyat dels recents triomfs futbolístics de la selecció nacional. Per parlar d'aquells moments, a més de recórrer a les imatges d'arxiu, Ochéntame otra vez comptarà amb entrevistes a personatges com Iker Casillas, Xavi Hernández, Vicente del Bosque i José Antonio Camacho, capità de la selecció que va competir en el mundial celebrat a Espanya. L'adéu d'Adolfo Suárez, l'arribada del PSOE al poder, la visita de Joan Pau II o el concert que els Rolling Stones van oferir el 7 de juliol de 1982 a l'estadi Vicente Calderón davant més de 70.000 persones són alguns dels esdeveniments que nodriran altres trames històriques de la sèrie. Aquesta "revisió divertida i interessant del passat més recent", com la qualifica TVE, tindrà lliuraments temàtics de 50 minuts dedicats al cinema, l'humor, els barris, la família, la generació EGB o el pop i el rock, i a ella podran sumar-se els espectadors aportant documents gràfics personals.

D'aquesta manera, la cadena vol afegir continguts a una sèrie que situarà els espectadors al bell mig d'una dècada memorable en què Espanya va viure canvis radicals en tots els aspectes. Ni més ni menys que els vuitanta.