El programa Afers Exteriors, presentat i dirigit per Miquel Calçada, torna a les pantalles dilluns que ve, dia 20 de gener, visitant l'Afganistan. Després de quatre anys d'absència, l'espai torna ple de novetats però sense deixar de banda el més essencial: veure com viuen els catalans arreu del món. La sisena temporada també inclourà tres programes monogràfics que analitzaran la història d'Europa del segle XX, l'economia i la Unió Europea, amb entrevistes a experts.

En els nous capítols, explica Calçada, "hem volgut fer una anàlisi més profunda i des d'una perspectiva global". Tot això sense perdre de vista els tres eixos fonamentals d'un producte audiovisual: "entretenir, divulgar i formar". Ahir es va presentar la nova temporada de l'Afers Exteriors, que constarà de catorze capítols nous. El seu presentador i director, Miquel Calçada, veu la seva tornada a la petita pantalla com un "repte", per ell "l'evolució del programa era una prioritat".

En els nous capítols, han volgut "anar més enllà, conèixer la realitat del país, analitzar els conflictes". En aquesta temporada, tres dels catorze capítols seran monogràfics i s'han enregistrat a diferents llocs perquè "s'ha volgut fer una anàlisi més profunda i des d'una perspectiva global i sense complexos de temes d'actualitat, com pot ser l'economia mundial, el sentit de la Unió Europea i la història d'Europa del segle XX. Aquests programes tindran la col·laboració d'experts en cada un dels temes.

En aquesta edició, s'ha fet una feina prèvia perquè tots ells siguin gent amb discurs. Per Calçada, "els dos països que més m'han marcat han estat l'Afganistan, que porta més de quaranta anys de conflictes bèl·lics" i també el va impressionar el Pakistan, on va entrevistar una monja que "ens va poder explicar molt bé el seu paper com a religiosa catòlica en un país musulmà".