Els representants dels treballadors de Televisió de Catalunya i de les emissores de Catalunya Ràdio van anunciar ahir una aturada de 12 hores per avui. La protesta, que es va fer pública a través d'un comunicat enviat pels sindicats de l'ens públic, anunciava que l'horari de la vaga serà de les 10 del matí a les 10 del vespre en el cas de TVC i de 9 a 9 en el cas de l'emissora radiofònica, cosa que afectarà gairebé tota la programació de matí i tarda.

Segons la nota sindical, la direcció de TVC "no ha respost als plantejaments presentats pels comitès d'empresa", i que consisteixen en "una pròrroga de la negociació, negociació de salari plurianual i la regulació dels complements i salaris fora de conveni".

Per als treballadors de l'ens, el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, "ha fet una proposta d'una retallada més gran de salaris, que castiga tot el personal de conveni, i especialment els nivells mitjans i baixos de la tele i de la ràdio. L'estratègia de la direcció és esgotar els terminis per deixar-nos sense conveni".

Aquest conveni finalitza el proper 31 de gener i els treballadors temen que la direcció es vulgui "aprofitar de la reforma laboral del PP per desmantellar els convenis col·lectius i imposar noves retallades".

La nota sindical acaba assegurant que "els treballadors ja estem tips de les amenaces, les retallades i les privatitzacions" i anuncia que "la vaga del dia 27 és el començament d'una mobilització que continuarà fins que s'acabin les imposicions".

Assemblea

Un dels objectius de l'aturada és que els treballadors de TVC i de Catalunya Ràdio puguin assistir a l'assemblea general convocada per aquest migdia a la seu de la cadena pública.