Artistes emergents, com Lorena Álvarez o Los Ganglios, clàssics, com José Menese, o més assentats en el circuit comercial, com Silvia Pérez Cruz, protagonitzaran els nous lliuraments de l'espai Mapa sonoro, que torna a La 2 diumenge vinent, a partir de la mitjanit. La nova temporada d'aquest espai constarà de 13 capítols en els quals es mostraran diverses facetes personals i professionals d'artistes emergents, músics de dilatada trajectòria o figures nacionals i internacionals, segons va explicar ahir la cadena pública en una nota.

Entre els citats per La 2 hi haurà artistes emergents com Lorena Álvarez, Los Ganglios, Vàlius, Kokoshca, Jupiter Jon, Le Parody, El Coleta o Orxata Sound System, i músics de dilatada trajectòria com Malcolm Scarpa, Cathy Claret, Rafael Berrio, Jabier Muguruza, Joan Garriga o Joseba Irazoki. El programa pretén allunyar-se "del clixé promocional" i parlarà amb els grups no solament de la seva actualitat, sinó també de l'ofici, la manera en què s'organitzen, la influència en la seva música del lloc on viuen o la raó per la qual fan cançons.

En el cas del flamenc, hi haurà clàssics del gènere com el cantaor José Menese, que es troba amb J de Los Planetas per confrontar dues visions del flamenc pràcticament antagòniques, però també veus transgressores com El Niño de Elche. Dins de la música electrònica, el programa documenta carreres de fons dins i fora de les nostres fronteres, com la del duo asturià Exium, però també a joves promeses com Psyk o Soniye Mvzik.

Algunes figures internacionals que viuen a Espanya des de fa anys, com Josh Rouse, Cardopusher o Josephine Foster, i altres que hi han passat recentment, com Robert Forster, The Wedding Present o John Grant, també estaran a Mapa Sonoro, a més de noms de pes del rock espanyol, com El Drogas o Jaime Urrutia.