El Suprem va urgir ahir al Govern perquè ?executi l'anul·lació del repartiment dels canals de Televisió Digital Terrestre que aquest tribunal va sentenciar recentment, en un acte en el qual recorda a l'Executiu que té fins al proper 6 de maig per imposar el cessament de les emissions d'aquests. "Transcorregut aquest termini sense que s'hagi procedit al cessament d'emissions dels canals que de conformitat amb la fallada de la sentència a executar manquen de títol habilitant vàlid en no haver estat atorgat mitjançant concurs, es procedirà en els termes contemplats en l'article 112 de la Llei de Jurisdicció", assenyala l'acte del Suprem.

Aquest article preveu multes coercitives de cent cinquanta a mil cinc-cents euros a les autoritats, funcionaris o agents que incompleixin els requeriments del Jutjat o de la Sala, així com reiterar aquestes multes fins a la completa execució de la fallada judicial, sense perjudici d'altres responsabilitats patrimonials al fet que pertoqués. També preveu "deduir l'oportú testimoniatge de particulars per exigir la responsabilitat penal que pogués correspondre" és a dir, obrir un procediment paral·lel per la seva desobediència a les autoritats que no actuïn com ordenen els jutges.

El Suprem va dictar una sentència recent anul·lant el repartiment dels canals de TDT de 2010, el qual assignava un múltiple digital de cobertura estatal a cadascuna de les societats concessionàries del servei de TDT nacional (Antena 3, Gestevisión Telecinco, Sogecable, Veo Televisión, NET TV i La Sexta). La sentència dictamina que els canals afectats per les freqüències il·legals hauran de desaparèixer immediatament, encara que els grups tindran el poder de moure alguns canals a altres freqüències. Nou canals seran en total els que hagin de tancar. El grup que més afectat es veurà serà AtresmediaTV, que perdrà un total de tres canals TDT. La resta n'haurà de tancar un menys, dos en total.