El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, reconeixia dijous passat que la situació econòmica "és complicada" a la corporació, que va acabar el 2013 amb un dèficit de 113 milions d'euros, i va demanar canvis en el sistema actual de finançament perquè el "mecanisme en el seu conjunt funcioni". L'Asociación Española de Anunciantes (AEA) veu molt clar per on passa una possible solució, tant per reduir el dèficit de la corporació pública, com per mantenir una programació sostenible.

En un comunicat enviat ahir als mitjans i també als responsables de RTVE, l'AEA va apel·lar "al sentit comú" per abordar una modificació en la Llei de Finançament sense la qual, amb el temps, l'ens públic "podria estar abocat a un funcionament precari o a la desaparició de la seva audiència". L'oferiment de publicitat d'una manera parcial no suposaria més del destinat actualment a la promoció de continguts propis de la pròpia cadena, segons aquesta associació. Els anunciants destaquen que amb la seva fórmula se solucionaria el problema del finançament i es pal·liaria la pèrdua de competència a la televisió. A més, es mantindria "d'una manera òptima" la qualitat de programació i els recursos tècnics i humans necessaris sense provocar saturació publicitària, afegeixen.

Indústria mou fitxa sobre la TDT

Després de l'ultimàtum del Tribunal Suprem, el Ministeri d'Indústria va ordenar ahir a les televisions el tancament dels 9 canals de TDT abans del 6 de maig. Mediaset España, Atresmedia TV, Veo Televisión i Net Televisión hauran de complir amb la sentència, tot i considerar, segons un comunicat de la Unión de Televisiones Comerciales en Abierto (UTECA), que el Govern ha tingut l'oportunitat, com ha fet en altres sectors, d'esmenar el defecte administratiu sense perjudicar les operadores.