El concurs culinari de Televisió Espanyola Masterchef arriba aquesta nit, (22.30 h, La 1) amb la seva segona temporada. Presentat per Eva González i amb Jordi Cruz, Samanta Vallejo-Nágera i Pepe Rodríguez com a membres del jurat, les noves entregues fan un salt endavant, amb una sèrie de canvis amb els quals esperen millorar encara més els grans resultats aconseguits, amb 5,5 milions d'espectadors, en la seva primera final.

L'objectiu final segueix sent trobar el millor xef amateur d'Espanya, però les proves, així com el plató, presenten atractives novetats per als espectadors. Entre d'altres novetats, els concursants hauran d'oferir el millor d'ells mateixos en la cuina d'un portaavions, en una estació d'esquí o a la ciutat de Lisboa. Amb un plató renovat en què la zona del restaurant tindrà una major importància, el talent gastronòmic també presenta com a novetat la presència d'un concursant celíac i d'una vegana, un fet que aproparà els espectadors a una gastronomia molt diferent de l'habitual. Entre els concursants, un ampli ventall de perfils professionals i també procedència.

Com ja va succeir en la passada edició, diversos personatges famosos, relacionats o no amb el món dels fogons, passaran pel plató. En l'apartat de cuiners, els germans Roca, Paco Roncero o Pedro Subijana visitaran el plató en alguna de les entregues per oferir els seus consells als concursants. Ana Duato, Leonor Watling, Laura Sánchez, Javier Cámara, Paco León o Edu Soto seran alguns dels comensals de luxe que visitaran el concurs.

I després de Masterchef, els germans Sergio i Javier Torres del restaurant Dos Cielos de Barcelona protagonitzen un viatge gastronòmic per Espanya a la recerca dels millors productes, en l'estrena de Cocina 2, un espai que completa l'oferta de la nit dels dimecres.