El periodista Salvador Alsius i Clavera (Barcelona, 1948) ha estat nomenat nou vicepresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir el nomenament després que el ple del CAC del passat 17 de setembre ho aprovés.

Alsius, que va ser elegit membre del CAC pel Parlament i va prendre possessió del càrrec el passat 15 de juliol, substitueix Josep Pont en la vicepresidència. Alsius és doctor en periodisme i llicenciat en ciències econòmiques, ha estat director i presentador de telenotícies i diversos programes a TVE i TV3, i també degà del Col·legi de Periodistes entre 1997 i 2001.

En el camp del periodisme, també va treballar a Diario de Barcelona, va ser sotsdirector del setmanari El Món, realitzador d'un magazín a Catalunya Ràdio i col·laborador de diversos mitjans escrits. Té, entre d'altres, el premi Ciutat de Barcelona de la Televisió.

Pel que fa a l'activitat acadèmica, ha estat professor de la UAB (1976-1983) i de la UPF (1992-2014). En aquesta universitat va ser degà de la Facultat de Periodisme. Les seves principals línies de recerca en el camp de la comunicació han estat l'ètica del periodisme i la convergència de redaccions.