L'espanyola Atresmedia i la britànica BBC Worldwide van presentar ahir al Mipcom de Cannes la coproducció Refugiados (The Refugees), una minisèrie de ciència ficció rodada a Espanya i que s'estrenarà mundialment a finals d'any a La Sexta. "Hem fet moltes coproduccions a Europa, però és la primera vegada que participem en el procés des del principi del projecte. És un model de negoci molt excitant", va explicar Ben Donald, productor executiu de BBC Worldwide.

Filmada en anglès a la serralada de Madrid durant el passat estiu, Refugiados és la primera producció d'Atresmedia per a La Sexta i pren com a punt de partida un món en què 3.000 milions de persones han escapat del futur i han arribat al present.

En 8 episodis de 50 minuts cadascun, la sèrie se centra "en la història d'una d'aquestes persones que apareixen a la casa d'una família, amb una missió", van explicar ahir els seus responsables.

En el gran auditori del Mipcom, el principal mercat de televisió del món, Donald va descriure la sèrie com una ficció amb "una mica de western" i de "thriller psicològic". "No és el típic producte de monstres i extraterrestres", va apuntar el britànic, que va embarcar a la BBC en el projecte per "química personal" quan el va descobrir, també al certamen de Cannes, fa 18 mesos.

Amb guió de Bambú producciones (Gran Hotel, Hispania, Velvet), la saga compta en el repartiment amb actors com Natalia Tena (Juego de Tronos) o David Leon (Vera).

"És la primera vegada que fem una ficció per a La Sexta i volíem innovar en el format i el gènere. Volíem fer alguna cosa diferent", va comentar el sotsdirector d'Atresmedia, Nacho Manubens.