El canal HBO i Warner Bros TV produiran una sèrie basada en la trilogia Foundation, d'Isaac Asimov, que serà escrita per Jonathan Nolan, germà del director Christopher Nolan, seg0ns ha informat la publicació especialitzada ?TheWrap. Sony Pictures va adquirir els drets sobre aquesta obra el 2009, i poc després es va anunciar un projecte cinematogràfic basat en l'obra que havia de ser dirigit i produït per Roland Emmerich. No obstant això, la cinta no es va materialitzar i HBO va prendre les regnes de l'assumpte el passat estiu.

Jonathan Nolan és el coguionista d'Interstellar i ha creat sèries de televisió com Person of Interest i la pròxima Westworld, també per HBO, que serà protagonitzada per Anthony Hopkins, James Marsden, Evan Rachel Wood, Ed Harris, Thandie Newton i Jeffrey Wright.

Foundation (1951) és el primer llibre de la trilogia original (Foundation and Empire i Second Foundation) escrita per Asimov, i està format per una sèrie de relats curts que narren la decadència d'un imperi galàctic, tal com va predir un matemàtic anomenat Hari Seldon. Asimov, més endavant, va escriure altres seqüeles (Foundation's Edge i Foundation and Earth) i fins i tot preqüeles (Prelude to Foundation i Forward to Foundation).