Canal + 1 estrena aquesta nit, a partir de les 22.30 h, el documental Paco de Lucía: la búsqueda. Dirigit pel mateix fill del gran artista Curro Sánchez, recorre al costat de Paco de Lucía, els diferents paisatges que van marcar la vida del genial guitarrista flamenc, mort sobtadament el passat febrer.

Rodat durant tres anys a Madrid, Algesires, Las Vegas i Nova York, el documental comença a la seva residència a Mallorca, on Paco surt guitarra en mà, per emprendre una nova gira. A partir d'aquí, la història alterna el passat i el present: d'una banda, mostra l'evolució artística i històrica del geni de la guitarra i de l'altra, l'acompanya en diferents moments de les seves últimes gires. La història acaba on va començar: a la casa de Mallorca amb Paco preparant el seu últim disc en la intimitat del seu estudi.

A més de l'indiscutible protagonista, en el documental apareixen noms imprescindibles de la música, com Carlos Santana, Alejandro Sanz, John McLaughlin, Estrella Morente, Pepe de Lucía, Chick Corea, Rubén Blades, Carles Benavent o Jorge Pardo, entre d'altres. Músics de renom que expliquen anècdotes relacionades amb la figura d'un músic que sempre va anar més enllà del flamenc. Francisco Sánchez Gómez, el nom real de l'artista, va néixer el 21 de desembre de 1947 a Algesires i és considerat una de les principals figures del flamenc.

Se li atribueix la responsabilitat de la reforma que va portar aquest art a l'escena musical internacional gràcies a la inclusió de nous ritmes des del jazz, la bossa nova o la música clàssica. El documental, que es va poder veure en la darrera edició del Festival de Sant Sebastià, no és només un seguiment d'una gira de Paco de Lucía, sinó un viatge a la seva ànima: els seus records, als pensaments i a la seva manera d'entendre la vida.