Martin Scorsese i Benicio del Toro s'han associat per portar a la cadena la HBO una sèrie sobre la vida del conqueridor espanyol Hernán Cortés, segons ha informat el portal especialitzat en ficció Deadline. El projecte està sent desenvolupat amb un guió de Chris Gerolmo (de la sèrie The Bridge) i serà produït per Scorsese i del Toro. Scorsese, a més, podria posar-se darrere de les càmeres, mentre que del Toro sospesa assumir el paper protagonista.

La sèrie, titulada ara simplement Cortés, narrarà la fi de l'imperi asteca, que va dominar la regió central de Mèxic des del 1460 fins el1519. Durant el govern del novè emperador, Moctezuma, l'imperi va aconseguir la seva màxima expansió i poder. Cortés va arribar a la Vall de Mèxic el 1519 i va trobar una de les metròpolis més importants del món en aquella època. La sèrie, a més de centrar-se en la figura de Cortés, donarà protagonisme a Malinche, la jove indígena que el va ajudar en la seva titànica tasca, i el mateix Moctezuma, considerat per molts un traïdor que es va rendir al conqueridor espanyol. El sobirà va prendre a Cortés pel déu de la saviesa Quetzalcóatl, el retorn mític esperaven els mexicas, i va enviar a emissaris que van complimentar l'invasor amb presents. Moctezuma va deixar entrar als espanyols a Tenochtitlán i els va allotjar al seu palau, on va acabar eventualment segrestat pels seus hostes.

Scorsese tornarà amb aquesta producció al canal de cable HBO, on va debutar amb el pilot del reeixit drama Boardwalk Empire, i on tornarà també amb un treball sobre el rock novaiorquès en els anys 70 que encara no té títol oficial. De la seva banda, Del Toro ha interpretat a figures històriques amb anterioritat a Escobar: Paradise Lost, donant vida al narcotraficant Pablo Escobar, i al Che Guevara a Che, del director Steven Soderbergh.