Centenars de valencians van donar suport ahir als treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) en el primer aniversari del tancament decretat pel govern d'Alberto Fabra. Davant del Palau de la Generalitat Valenciana, la concentració "Sense senyal no hi ha futur" va coincidir amb l'hora de l'apagada televisiva (12:19) moment en què es va fer un minut de silenci, trencat per un grup de percussió. Els convocants van reclamar un canvi de govern per recuperar la ràdio i televisió públiques. "Hem sortit al carrer, per dir no a la mordassa, per dir prou, per exi?gir el nostre dret a uns mitjans de comunicació propis, com a part del nostre autogovern com a valencians", va concloure el manifest.

L'acte va ser conduit per la periodista Xelo Miralles, la primera presentadora d'informatius de Canal 9 l'any 1989, davant un escenari decorat amb una tela negra on es podia llegir "Sense senyal no hi ha futur" i l'hora del tancament de les emissions televisives (12:19 hores). Miralles va recordar la cadena d'esdeveniments que va finalitzar amb l'apagada dels mitjans audiovisuals públics del País Valencià. La periodista va dir que el govern d'Alberto Fabra vol "morir matant" i continua "dient mentides, culpant els treballadors i burlant-se de la societat". La presentadora va afegir que "RTVV serà de tots els valencians o no serà, perquè RTVV tornarà" i va dir que "l'autèntica democràcia està per arribar i la nova RTVV hi ha de jugar un paper important".

La presidenta del comitè d'empresa de RTVV, Salut Alcover, va recordar les recents declaracions públiques de membres de la Generalitat Valenciana que "admeten l'errada i volen reescriure la història". "Estem escoltant fins i tot que diuen que varen tancar per començar de zero, però no es pot començar de zero quan hi ha 1.600 treballadors acomiadats, un sector audiovisual destrossat, un cost de 220 milions de l'ERO, 1.200 milions de deute, 16 directius imputats i zero responsables".

Durant l'acte es van escoltar crits de "Fabra dimissió" i "RTVV tornarà". El minut de silenci va ser trencat per l'actuació d'Amores Grup de Percussió, que va preparar una intervenció especial per a l'ocasió. Els periodistes Juanjo Prats i Diego Braginsky van llegir un manifest en què es denunciava que el govern valencià, amb el tancament de RTVV, "va renunciar a oferir als valencians un servei públic essencial".

Avui, al "30 minuts"

El programa 30 minuts de TV3 recorda aquesta nit amb el reportatge 12.19, temps de silenci, aquells esdeveniments, que es van poder seguir en directe gràcies a la xarxa, i analitza al mateix temps la situació dels treballadors i de la corporació, un any després.