Austràlia debutarà al Festival de la Cançó Eurovisió, en la 60 edició que se celebrarà a la Wiener Stadthalle de Viena del 18 al 23 de maig de 2015, segons ha informat la televisió pública austríaca ORF, organitzadora de l'esdeveniment. El país oceànic, en no pertànyer a la regió europea, no ha pogut fins ara enviar un representant, fet que podria obrir les portes al fet que altres països del món participessin en un futur del festival televisiu de la cançó, tot i que des de l'organització no preveu per ara la possibilitat.

Ara, per iniciativa de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i l'ORF, Austràlia ha estat convidat a enviar, com una excepció i per única vegada, un cantant, que actuarà directament a la final del certamen, el 23 de maig. Només en el cas que quedi primer, Austràlia podrà tornar a l'escenari d'Eurovisió el 2016, encara que no podrà ser seu d'aquest. Igual que els altres països, té temps de nominar el seu candidat fins al 16 de març, i se suma així als 39 països registrats ja per al cèlebre festival musical.

"Amb la participació d'Austràlia hem aconseguit, al costat dels nostres socis, la UER i la televisió australiana SBS, elevar (el festival) a un nivell nou i global, i tendir un pont més", va dir el director general de l'ORF, Alexander Wrabetz, en un comunicat. Per al director de la UER, Jon Ola Sand, es tracta d'"un pas valent i increïblement emocionant".

Del total de 40 països que competiran en el certamen, Espanya (amb Edurne i la seva cançó Amanecer), Itàlia, França, Regne Unit, Alemanya, Àustria i Austràlia estan classificats per endavant per a la final, i els altres competiran primer a les dues semifinals -19 i 21 de maig. A la primera semifinal el 19 de maig, competiran els cantants de Grècia, Macedònia, Estònia, Països Baixos, Moldàvia, Finlàndia, Bèlgica, Armènia, Sèrbia, Dinamarca, Bielorússia, Romania, Rússia, Albània, Geòrgia i Hongria.