Viatges en el temps, incursions històriques, aventures i humor s'alien a El Ministerio del Tiempo, una nova sèrie dels creadors d'Isabel que TVE estrena aquesta nit i que protagonitzen Rodolfo Sancho i Aura Garrido. Segons explica el coguionista d'aquesta producció, Javier Olivares, es tracta d '"una sèrie pop", que combina el gènere fantàstic i d'aventures amb referents com la sèrie El túnel del tiempo o la novel·la de Tim Powers Les portes d'Anubis, i que, sense haver-ho pretès, s'obre a tots els públics.

Rodolfo Sancho, Aura Garrido i Nacho Fresneda integren una de les "patrulles" del Ministeri, fundat en temps d'Isabel la Catòlica, amb la missió de viatjar al passat, a través d'unes portes secretes, per impedir que qualsevol intrús pugui manipular la Història. Cada un d'aquests patrullers pertany a una època: un infermer del SAMUR el 2015 (Sancho), una dona universitària del segle XIX (Garrido) i un soldat dels Terços de Flandes de 1570 (Fresneda), cosa que donarà lloc a bastants problemes.

Amb aquesta nova sèrie, TVE aposta pel "risc", al llançar-se al terreny de la ciència-ficció, sense perdre l'aspecte "divulgatiu i d'entreteniment", segons va dir la setmana passada en roda de premsa Fernando López Puig, responsable de ficció de la cadena.

En el primer episodi, que s'emetrà just després del partit de la Lliga de Campions, els patrullers viatgen a l'Espanya de 1808, poc abans de la Guerra del Francès, però també ho faran a l'època de Lorca, Dalí i Buñuel, o al regnat d'Isabel II.

Segons els seus responsables, el secret de la sèrie es troba en el fet que barreja allò quotidià amb elements de fantasia, sense entrar en disquisicions complexes.