La popular sèrie britànica Downton Abbey, que segueix la vida de l'aristocràtica família Crawley i els seus criats a la seva mansió anglesa, tancarà per sempre la seva trama aquest any amb la seva sisena temporada, que conclourà el dia de Nadal, segons va anunciar ahir el canal televisiu ITV. El seu creador, l'escriptor i lord conservador Julian Fellowes, va dir que "el camí recorregut" amb aquesta producció, de gran èxit mundial i seguida per onze milions de teleespectadors cada setmana només al Regne Unit, "ha estat increïble". A Espanya la ficció s'emet a través d'Antena 3.

Fellowes, que, segons la premsa, es troba planejant ja una sèrie semblant sobre la classe alta nord-americana, va afirmar que "no tenia ni idea" que la telenovel·la es faria tan popular. "No sabria explica els motius que han fet que la sèrie hagi tingut aquesta gran impacte, arribant a tanta gent a tot el món, de totes les nacionalitats, edats i tipus. No m'ho sé explicar encara", va admetre recentment en una entrevista.

El productor executiu, Gareth Neame, ha constatat que "milions de persones de tot el món han seguit la trajectòria de la família Crawley i els seus servents en els últims cinc anys", però, va afegir, "inevitablement arriba el moment en què tot espectacle ha d'acabar". Neame va avançar que la història es tancarà amb la conclusió de les línies argumentals de tots els seus personatges, cosa que farà que la sisena temporada, que començarà a emetre's el setembre, estigui plena de "dramatisme i intriga", amb l'"emoció afegida" de conèixer el desenllaç.

Downton Abbey, que es va estrenar el setembre de 2010 al Regne Unit, va començar la seva trama amb els efectes en la família Crawley causats per l'enfonsament del Titanic i va continuar seguint les peripècies dels seus personatges durant esdeveniments històrics com la primera Guerra Mundial.