Tretze anys després de l'emissió del seu últim capítol, la cadena Fox ha donat llum verd al retorn de la cèlebre sèrie de ciència-ficció Expediente X, que tornarà ara en format de minisèrie amb sis nous capítols. Segons ha informat la cadena en un comunicat, els nous episodis seran dirigits pel creador i productor executiu, Chris Carter, i estaran protagonitzats per David Duchovny i Gillian Anderson, que encarnaran de nou als agents de l'FBI Fox Mulder i Dana Scully.

"Ha estat com una aturada de 13 anys d'anuncis", va dir Carter, en afegir que "la bona notícia és que el món, en aquest temps, s'ha tornat encara més estrany i és un moment perfecte per explicar aquestes sis històries". Dan Walden i Gary Newman, presidents de Fox Television Group, van anunciar que el rodatge dels nous capítols començarà el proper estiu.

Un fenomen mundial

"Expediente X no només va ser una ficció transcendental per a l'estudi i la cadena, sinó que va ser un fenomen mundial que va donar forma a la cultura popular i que segueix sent una joia per legions de seguidors que van gaudir amb la sèrie", han indicat Walden i Newman en un comunicat, on no revelen més detalls sobre la nova producció. Guanyadora de 16 premis Emmy i cinc Globus d'Or, es va estrenar al setembre de 1993, va durar nou temporades i es va convertir en un enorme èxit a tot el món gràcies principalment al carisma de Mulder i Scully mentre investigaven una infinitat de casos paranormals.

La sèrie va tenir dues adaptacions cinematogràfiques també protagonitzades per Duchovny i Anderson: Expediente X (1998) i X-Files: Creer es la clave (2008).