Televisió de Catalunya s'endinsarà a partir de demà a la nit en tot allò que s'amaga darrere la preparació d'una gran obra de teatre, amb l'estrena al 33 de Teatral, una sèrie que viurà en primera persona des de l'inici de la gestació de L'art de la comèdia al TNC fins el dia de l'estrena de l'obra, que s'emetrà íntegra en el darrer capítol.

Malgrat que l'espectacle és el fil conductor del programa, aquest nou format aprofita per abordar totes les etapes de la construcció de l'obra, des de la dramatúrgia, la direcció, l'escenografia, la il·luminació, la coreografia, el so o el moviment a través d'altres muntatges i espais teatrals de Catalunya. Dirigit per Judith Colell i Román Parrado, Teatral està presentat per l'actor Pere Arquillué.

El nou programa, que s'emetrà aquest dijous a tres quarts d'onze de la nit al 33, és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Batabat. De la mà de Pere Arquillué, l'espectador serà testimoni de tota la construcció de l'obra, des dels primers dies fins a l'estrena al TNC. L'audiència viurà i veurà moments tan íntims com els assajos dels actors, encapçalats per Lluís Homar, que també és el director de l'obra, la construcció de l'escenografia, la il·luminació, la coreografia, el disseny, les proves de vestuari o el maquillatge, entre d'altres.

Divulgar teatre a la televisió

El director del TNC, Xavier Albertí, va constatar en el transcurs de la presentació del nou format celebrada a Barcelona, la importància de programes com Teatral perquè ajuden a combatre el "desconeixement profund" a l'hora d'entendre un art complex com el teatral. De la seva banda, Pilar Cugat, cap de Culturals de TVC, va explicar que la proposta "no era un simple making off" del muntatge d'una obra teatral sinó que la idea era "anar molt a fons".