Homeland ha aconseguit dues nominacions a l'última edició dels Premis Emmy, a millor sèrie dramàtica ia millor actriu principal, pel que sembla que la seva cinquena temporada podria tornar a col·locar-la entre els drames televisius del moment. Amb motiu de la seva candidatura als Emmy, Alex Gansa ha revelat com serà el retorn de la sèrie.

"És realment difícil tornar [al panorama televisiu de moda], especialment a Hollywood", explicava el creador i showrunner de la sèrie, Alex Gansa, a The Hollywood Reporter.

Per això, rebre la nominació als Emmy ha estat "realment inesperat i gratificant" per tot l'equip de Homeland. "Per ser honest, l'any passat va ser devastador no rebre cap nominació", destacava Gansa.

La quarta entrega de Homeland ha suposat un renaixement per a la sèrie. L'equip es va traslladar a Sud-àfrica per al rodatge i va eliminar la trama romàntica després de la mort de Nicholas Brody (Damian Lewis). Gansa pretén seguir amb aquest impuls de cara a la cinquena temporada de la sèrie.

De nou, l'escenari ha canviat per aportar alguna novetat, en aquesta ocasió, la trama es desenvoluparà a Berlín. "Aquesta història és actual. Amb tot el que està passant just al sud de Berlín, a l'Orient Mitjà, a l'est de Rússia i Ucraïna, és fascinant aquest escenari", destacava el creador.

"La temporada comença amb Carrie a Berlín, ja sense cap tipus de relació amb la CIA. És un lloc de dissidents a causa que les estrictes lleis alemanyes dificulten mantenir les persones vigilades", explicava el showrunner.

De cara al futur, Gansa ja planeja una temporada en què l'equip "pugui romandre en el mateix lloc". "Suposa un gran esforç reubicar a l'equip, aconseguir nou material, terreny per als enregistraments. Crear una història completament diferent és molt laboriós", assegurava el creador, que preveu tornar a rodar a Estats Units de cara a la que seria la sisena entrega de la sèrie.

Homeland va començar el rodatge de la seva cinquena temporada el passat mes de juny, de cara a la seva estrena que tindrà lloc al setembre.