Apaches, l'«ambiciosa» nova sèrie d'Antena 3, recrearà la història d'una amistat, d'una família i d'una venjança al barri madrileny de Tetuan dels 90, on els protagonistes es mouen per «la lleialtat, el sacrifici i el sentit del deure». D'aquesta manera va resumir l'argument Miguel Sáez Carral, l'autor de la novel·la homònima i cap de l'adaptació del guió d'aquesta nova ficció que produeix per Atresmedia New Atlantis (Grupo Secuoya) i per a la qual encara no hi ha data d'estrena.

La sèrie, que es va presentar ahir al Festival de Televisió de Vitòria, explicarà al llarg de dotze capítols com Miguel (Alberto Amann) descobreix que el seu pare està en la ruïna després d'haver estat estafat pels seus socis i decideix donar un tomb a la seva vida, abandonar la seva professió de periodista per venjar el seu pare, o «fer justícia», segons l'escriptor, que en la novel·la narra fets autobiogràfics.

Per portar a terme la seva nova i arriscada missió, Miguel torna al seu barri de Tetuán, on es retroba amb Sastre (Eloy Azorín), el seu amic de la infància convertit ara en un «petit delinqüent». Junts comencen a perpetrar una sèrie d'atracaments a tots aquells que van estafar el seu pare. La resta de rols principals d'Apaches estan interpretats per Paco Tous, com l'«amo» del barri que s'alia amb Miguel; Verónica Echegui, com l'amant d'aquest i més endavant de Miguel; i Ingrid García Jonnson, com a xicota de Sastre.

Per Sáez Carral, guionista de sèries com Sin tetas no hay paraíso i Homicidios, es tracta d'una «història atípica» perquè «només té una trama i la resta dels personatges propicien girs perquè la acció avanci». L'autor va assegurar que la seva adaptació a un guió per a la televisió li ha resultat «fàcil» perquè Atresmedia «ha estat molt respectuosa».