Demà dissabte, 26 de desembre, a les 21.30 h, Canal + (dial 7) estrena el documental protagonitzat pels germans Roca Cooking up a Tribute. El film mostra l'experiència que els gironins van viure durant la primavera de 2014 en una ambiciosa gira per Estats Units, Colòmbia, Mèxic i Perú. Aquesta és per tant la narració d'un viatge en el qual el considerat com a millor restaurant del món va tancar les seves portes durant cinc setmanes per fer-se itinerant.

En el seu recorregut per quatre països americans (Estats Units, Mèxic, Colòmbia i Perú), l'equip del Celler de Can Roca ret homenatge a la seva cultura gastronòmica i fa una reinterpretació personal dels seus ingredients i les seves tradicions. Quatre països, sis ciutats (Dallas, Houston, Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima), 50.000 plats, més de 2.700 comensals, 56 elaboracions noves, 200 ingredients i 29 vins a cada menú són el repte que accepten els germans Roca en la seva primera gira gastronòmica internacional.

Conscients de la necessitat d'obrir la seva cuina al món i ferms en la seva contínua recerca de la innovació, els germans Roca van decidir a la primavera de 2014 tancar el restaurant durant diverses setmanes per traslladar a tot el personal de sala i cuina a sis ciutats americanes.

Mentre en Josep, cap de sala i sommelier, viatja per buscar respostes que li permetin entendre les claus en què traduir el seu discurs gastronòmic a la cultura culinària de cada país, Joan i Jordi treballen amb l'equip del Celler a Girona per dissenyar els plats que donaran lloc als menús homenatge.

Cooking up a Tribute és una immersió senzilla i directa en els sis mesos de preparació i desenvolupament d'un projecte que suposa revisar i adaptar totes les dimensions que componen una experiència gastronòmica tan única com la que ofereix El Celler. Des dels seus estratègies creatives fins a la logística del viatge o l'adaptació de cada un dels espais. Una pel·lícula coral en què els tres germans, Joan, Josep i Jordi, són les peces centrals d'un trencaclosques en el qual l'esforç col·lectiu d'un equip humà excepcional es veu acompanyat de la generositat i el suport d'amics i companys de professió en cada un dels països que formen part de la gira.