L'actriu Gillian Anderson afirma que per tornar a la sèrie televisiva Expediente X li van oferir cobrar la meitat de sou que al seu company de repartiment, David Duchovny, segons ha informat el portal digital The Daily Beast. La famosa sèrie de ciència-ficció i fenòmens paranormals de la dècada dels 90, protagonitzada per Gillian Anderson i David Duchovny, arribarà demà a Espanya, després de fer-ho ahir als Estats Units, a la cadena Fox, amb una nova temporada de sis capítols.

"Va ser sorprenent per a mi, amb tota la feina que vaig fer en el passat perquè se'ns pagués justament", va explicar Anderson sobre l'oferta inicial de cobrar la meitat que Duchovny pel revival de la popular sèrie de misteris paranormals. No obstant això, fonts de la productora van informar a la revista The Hollywood Reporter que finalment Anderson i Duchovny van rebre un tracte salarial similar.

"Especialment en aquest moment en què les dones estan parlant sobre la desigualtat de salari en aquest negoci, és important que se'ns escolti", va afirmar. Anderson també va explicar que va trigar tres temporades de la sèrie a tenir un salari equivalent al de Duchovny i va explicar que en els inicis l'estudi li demanava que es quedés per darrere del seu company davant la càmera.

Misteris per resoldre

Després de més de 200 capítols a la televisió i dues pel·lícules sobre la trama, la ficció torna a la petita pantalla amb nous misteris que hauran de resoldre els agents Federals Mulder i Scully. Expediente X reprèn l'acció amb Mulder i Scully ja separats com a parella i amb els expedients X de l'FBI tancats i oblidats. El seu creador, Chris Carter, va afirmar recentment que aquest retorn és "una oportunitat per provar que la sèrie encara té vida" i va afegir que en les noves entregues es presentarà material fresc i original.

Per la seva banda, David Duchovny va comentar que el retorn de la sèrie ha de funcionar com un "homenatge" als fans i a la "mitologia" que es va crear en els anys 90, però també s'ha de presentar als nous espectadors que no la van conèixer en el seu dia.º