22/11/63, un dels títols més esperats de la present temporada, no es fa esperar gaire. El thriller televisiu produït per JJ Abrams, Stephen King i Bridget Carpenter s'estrenarà per la primavera, segons ha anunciat Fox. El talent de JJ Abrams (Star Wars: El despertar de la força, Perdidos), l'aclamat novel·lista Stephen King (El resplandor) i la productora i guionista Bridget Carpenter (Parenthood), al servei d'una aposta que promet convertir-se en el nou fenomen de la ficció nord-americana.

Amb un elenc de luxe, 22/11/63, que constarà de nou episodis i s'estrenarà en 18 països, parteix del futur per viatjar al passat. Concretament, fins al dia en què el president dels Estats Units, John Fitzgerald Kennedy, va ser assassinat, el 22 de novembre de 1963. James Franco interpreta Jake Epping, un professor d'institut que acaba de patir una important pèrdua i busca un nou sentit a la seva vida. Animat pel seu amic, Al Templeton (Chris Cooper), Jake viatja als seixanta per intentar evitar l'atemptat que va posar fi a la vida de Kennedy.

Un passat que es resisteix

La perillosa aventura del protagonista arrencarà el 1960 a la ciutat de Texas, on Jack investiga els misteris que envolten el presumpte assassí de Kennedy, Lee Harvey Oswald (Daniel Webber). Però la seva missió no només s'enfronta a les amenaces d'Oswald, sinó també a Sadie Dunhill (Sarah Gadon) una atractiva bibliotecària de la qual s'enamora, i al passat en si mateix, que es resisteix amb força a ser canviat. Jake haurà d'enfrontar-se a nombroses barreres que tot sovint no el rebran amistosament.

La sèrie posa així en relleu, des de la ficció, els nombrosos interrogants que envolten l'assassinat del president nord-americà, deixant que sigui l'audiència la que tregui conclusions.