El productor del rodatge a Espanya de la sèrie Joc de Trons, Peter Walter, visitarà aquest divendres el castell de Calatrava la Nova, al terme municipal d'Aldea del Rei (Ciutat Real), a la recerca de localitzacions per a la gravació de pròxims capítols de la sèrie de la HBO. Així ho ha confirmat a Europa Press l'alcalde de la localitat, Luis María Sánchez Ciudad.

El primer edil es reunirà amb Walker en la fortalesa Calatrava del segle XIII cap a les 11.30 hores, i acompanyarà l'equip de «Joc de Trons», que s'ha mostrat interessat en el monument i en les panoràmiques que es poden gaudir des del cim del turó Alacranejo.

Sánchez Ciudad ha relatat que la notícia de la visita dels responsables de la sèrie ha estat acollida amb "gran alegria". "Si es confirmés, l'elecció de Aldea del Rei i el seu castell com a escenaris de Joc de Trons podria suposar una gran empenta socioeconòmica i un espectacular revulsiu en la promoció de la localitat i comarca", ha subratllat.

L'alcalde ha recordat que en el rodatge de la sèrie en altres ciutats espanyoles, com Osuna o Sevilla, han participat més de 500 persones, i la "repercussió mundial" del producte de la HBO ha servit per portar els noms d'aquestes localitzacions a tots els racons del planeta.

Així mateix, ha indicat que Aldea del Rei també acull l'edifici del Palau de la Clavería, una casa noble del segle XVI declarada Bé d'Interès Cultural, que està sent restaurada i convertida en hostatgeria després de la concessió d'una ajuda de 800.000 euros del Ministeri de Foment.

La fortalesa de Calatrava la Nova va ser construïda pels cavallers de Calatrava a principis del segle XIII, i segons alguns experts, era considerada com una de més inexpugnables d'Europa en la seva època.