A punt de complir-se un any de la seva sobtada destitució al capdavant de Las mañanas de Cuatro, acusat de tenir una línia editorial massa dura, el periodista Jesús Cintora tornarà a la cadena amb un nou format que recollirà tot allò que passa als carrers i places de les ciutats espanyoles. Cintora a pie de calle és el títol definitiu del programa que suposa el retorn del periodista a Mediaset España, després d'una llarga i polèmica disputa per la seva destitució, el 26 de març de l'any passat, del magazín matinal de Cuatro.

En grans ciutats, en petits pobles, a les universitats o a les portes de les institucions privades i organismes públics, Cintora buscarà el contacte directe amb els protagonistes de l'actualitat. Persones anònimes amb moltes coses a dir, com per exemple alguns afectats per les preferents, desnonats o ciutadans que s'han vist durament colpejats pels «efectes col·laterals» de tants anys de crisi econòmica, com les víctimes de la coneguda com a «pobresa energètica».

«Els ciutadans participen, perquè pregunten, els pregunto i es troben amb cares conegudes de la televisió a qui poden explicar els seus dubtes o punts de vista, tant a favor com en contra. És interessant la trobada a peu de carrer entre el ciutadà i un polític, un jutge, un economista o un periodista». Així defineix Cintora la principal idea que impulsarà l'espai, segons un comunicat enviat ahir per Mediaset.

A l'estil de «En la caja»

Cintora a pie de calle comptarà amb un estil similar al d'En la caja, el programa que Cuatro va emetre l'any passat i en el qual, en cada lliurament, un personatge popular de la petita pantalla s'enfrontava a peu de carrer a una realitat concreta. Cintora va protagonitzar precisament dues de les entregues: la primera, centrada en les víctimes de la venda de pisos de protecció oficial als fons d'inversió nord-americans i l'altre, sobre les retallades en sanitat i educació.