El president de Televisió?Espayola, José Ramón Díez, va presentar ahir la seva dimissió al president de RTVE, José Antonio Sán?chez. Segons van indicar fonts de la corporació pública, Díez va justificar la seva decisió per «motius personals». Díez va prendre possessió del càrrec al juny de 2014, substituint el polèmic Ignacio Corrales, que havia estat en el càrrec durant dues temporades, amb el repte de frenar la forta davallada que la televisió ha patit en els darrers anys. No obstant això, lluny d'aconseguir-ho, Televisió?Espanyola segueix sense recuperar el lideratge que havia exhibit. I és que amb algunes excepcions, com En la tuya o en la mía,?Cuéntame cómo pasó, El Ministerio del?TiempoÁguila Roja, la cadena no ha deixat d'acumular fracàs rere fracàs.

Es preveu que en les pròximes setmanes el consell d'administració de la televisió pública voti qui serà el nou president. En aquest temps, Sánchez serà qui exerceixi la funció de president de Televisió Espanyola, amb la col·laboració de l'actual cap de continguts i antena Francisco Díaz Ujados.

Fins a ocupar la direcció de la televisió pública, Díez havia exercit diferents llocs de responsabilitat com el de director adjunt de Programes (1997), director d'Explotació (1998) i director de TVE des de 1999 fins al maig de 2000. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, Díez va ingressar per oposició a RTVE el 1984 i va començar la seva tasca al Centre Territorial de Cantàbria. El 1987 es va traslladar a Madrid, on va començar una dilatada carrera com a realitzador a la secció d'Esports. En aquesta faceta, va destacar en la realització i producció de les retransmissions dels Jocs Olímpics.