Els espectadors la van conèixer passant 21 días per tot tipus de situacions, convivint amb persones anònimes i famoses gràcies a Conexión... i mostrant sempre una gran capacitat d'empatia, per riure, emocionar-se i fins i tot plorar en situacions límit. Ara, la periodista catalana Samanta Villar torna a Cuatro amb el programa més íntim: la història del seu embaràs, una etapa crucial en la vida de qualsevol mare que la periodista compartirà a 9 meses con Samanta, sèrie de tres reportatges produïts en col·laboració amb Bocaboca que s'estrena aquesta nit.

Per primera vegada a la televisió a Espanya, una periodista mostrarà l'evolució del seu embaràs i part. Des que descobreix que està embarassada fins que dóna a llum, Samanta Villar narrarà les seves vivències, les seves emocions, pors, alegries i tota la muntanya russa emocional que suposa estar en estat. En la seva experiència l'acompanyen altres persones que com ella han decidit ser pares i tenen «històries tan sorprenents i insòlites que mereixen ser explicades», segons afirma la reportera, en una nota enviada per Mediaset España.

9 meses con Samanta revela «la gran aventura» de la seva vida i és també el fil conductor d'un mosaic d'històries humanes que mostren el valor i al mateix temps la dificultat que comporta per a moltes parelles concebre un fill. Així, la càmera de Samanta serà testimoni del camí que han de recórrer moltes parelles per aconseguir ser pares: des de reproduccions assistides a maternitats subrogades o embarassos complicats. Alhora, ha de recollir importants avenços mèdics que permeten corregir malformacions en l'úter matern. Sense l'ajuda de la ciència, molts embarassos no s'hagueren produït i molts nens patirien greus minusvalideses.