Va estar-se tres hores a la suite dels Beatles, va enganyar el director Roman Polanski adoptant una identitat falsa, va ser la fotògrafa personal de Raphael, va escollir el vestit de Massiel per al Festival d'Eurovisió i es va ruboritzar quan Clint Eastwood va besar-la als llavis. Amiga íntima de Xavier Cugat, Joan Manuel Serrat, la duquessa d'Alba, Salvador Dalí, Fernando Rey, el Cordobés, Lola Flores... No obstant això, el nom d'aquesta fotògrafa catalana ha caigut en l'oblit. Per fer justícia, el documental Joana Biarnés, una entre tots, que aquesta nit a partir de les 21.55 h, s'estrena al Sense ficció de TV3, relata la seva història, traient a la llum el perfil de la primera fotoperiodista espanyola.

La producció de REC videoproduccions, TV3 i Televisió Espanyola, dirigida per Òscar Moreno i Jordi Rovira, explica la desconeguda història d'una pionera que va superar els prejudicis d'una època -els anys 50 i 60- per triomfar en una professió dominada per homes, en què va immortalitzar també personatges com Jackie Kennedy, Orson Welles, Audrey Hepburn i Charlie Rivel. Nascuda el 1935 a Terrassa, Biarnés s'hauria pogut convertir en una llegenda, però va desaparèixer de sobte.

L'any 1985, desencisada per la deriva sensacionalista del fotoperiodisme, Joana Biarnés va penjar la càmera per obrir, amb el seu marit, Ca Na Joana, un restaurant a Eivissa que es va convertir en un referent a l'illa. El documental recorre la seva trajectòria narrada en primera persona, i compta amb la participació de Joan Manuel Serrat, Juan Mari Arzak, Raphael, Ramon Masats i Gervasio Sánchez, entre d'altres. En els darrers mesos, Biarnés s'ha vist immersa en un progressiu reconeixement de la seva figura i obra, sobretat gràcies a la projecció del documental en festivals com el de Màlaga.