Sota el paraigua del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), 378 periodistes d'investigació de tot el món han treballat en els arxius filtrats a porta tancada. El 3 d'abril del 2016, en representació de 109 organitzacions de mitjans de comunicació, es van fer públics els anomenats papers de Panamà. El documental Paradisos fiscals: el cop del segle (Paradis fiscaux: la casse du siècle), que TV3 estrena aquesta nit dins l'espai Sense ficció mostra les entranyes de l'escàndol fiscal global més gran de la història.

Realitzada per Benoît Adalid i Edouard Perrin, de Premières Lignes, en col·laboració amb alguns dels grans mitjans de comunicació internacionals, entre ells el Süddeutsche Zeitung, Le Monde, la BBC o The Guardian, la investigació ha mostrat com polítics, homes de negocis, celebritats, estrelles de l'esport i, fins i tot, delinqüents utilitzen empreses fictícies per ocultar els seus actius, i priven les hisendes nacionals respectives d'uns ingressos fiscals que els són molt necessaris. L'escala és global i les quantitats, vertiginoses.

«Xirinacs, a contracorrent»

Prèviament, i dins de la doble sessió d'estrena, Sense ficció emetrà, a partir de les 21.55 hores, Xirinacs, a contracorrent. La producció de Zeba Produccions amb coproducció de TV3 dirigida per Sergi Sala i Sergi Guix, s'apropa a la vida d'una figura a vegades oblidada o a la qual no sempre s'ha fet justícia.

Durant els darrers anys del franquisme, Lluís Maria Xirinacs va ser aplaudit per la majoria dels antifranquistes catalans. La seva constància i les seves formes no-violentes de lluita i desobediència el van portar a ser un dels personatges públics més coneguts del país. No obstant això, la seva fermesa i els seus ideals no sempre van gaudir de reconeixement, sobretot un cop mort el dictador i instaurada la transició.