Cuatro dedica des d'avui les nits dels dimecres a la lluita contra l'explotació sexual amb Esclavas. Presentat per Roberto Arce, aquest format, que s'estrena a les 22.45 h, vol denunciar aquesta pràctica delictiva a través dels testimonis i la recreació de les històries de vuit dones que han aconseguit ser alliberades. La nit temàtica seguirà a les 23.45 h amb un especial Infiltrados, que s'ha desplaçat a Romania i Paraguai per buscar testimonis de víctimes i captar imatges d'alguns dels seus botxins.

A més de descobrir les seves protagonistes, la sèrie documental produïda per Mediaset en col·laboració amb Verve Media Company, també dóna a conèixer els seus entorns familiars, els enganys amb els quals van arribar a Espanya o la seva lluita per la supervivència, el format també posarà especial interès en llançar missatges d'esperança: totes les seves protagonistes han aconseguit superar aquest infern.

Segons assenyala la cadena, en un comunicat, Esclavas compta també amb les intervencions de José Nieto, inspector en cap de UCRIF (Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals); Rocío Mora, coordinadora de l'Associació per a la Prevenció, Reinserció i Atenció a la Dona Prostituïda; Miriam Benterrak, consellera de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere; Beatriz Sánchez, fiscal delegada d'Estrangeria a Madrid; Vicente Calvo, capità de la Guàrdia Civil de la Unitat Tècnica Judicial; i Mabel Lozano, directora de documentals sobre tràfic de dones, entre altres experts.