La UEFA oferirà en directe i gratuïtament per a Espanya, a través de la seva pàgina web, els 28 partits que Mediaset España no té previst televisar de l'Eurocopa de França 2016, un esdeveniment que espera arribar a més de dos milions de teleespectadors. Segons va confirmar ahir l'organisme, els partits que no formen part del paquet adquirit per Mediaset, es podran seguir a Espanya en directe i en exclusiva, en la modalitat de streaming, a través de la seva pàgina web (www.uefa.com). D'aquesta manera, queda resolt el problema que s'havia plantejat a Espanya, després que ni Movistar, ni Vodafone, ni cap altra plataforma de pagament acceptés comprar el paquet sencer de drets per emetre tots els partits del campionat.

La UEFA estima que cada un dels 51 partits que disputaran les 24 seleccions participants tingui una audiència de més de 130 milions d'espectadors, xifra que s'elevarà a més de 300 milions el dia de la final. Com a operador de televisió amfitrió, l'organització produirà un senyal multilateral o "institucional" i oferirà als operadors amb drets 16 senyals dedicades a cada partit, amb un extens catàleg de programació addicional i tot tipus de serveis unilaterals i instal·lacions del l'International Broadcast Center (IBC) de 17.000 metres quadrats, situat a París i de les instal·lacions en cada seu.

A cada estadi s'han desplegat 36 càmeres en directe per capturar tot el que passi, i per primera vegada en aquesta competició vuit dels partits, (el que van disputar ahir França i Romania per inaugurar el torneig, els quarts de final, les semifinals i la final) estaran produïts en tecnologia 4K UHD. La UEFA també s'ha assegurat que els operadors amb drets puguin accedir als continguts del torneig en més plataformes i dispositius que mai, incloent mòbils, tauletes i rellotges intel·ligents.