Els còmics Carles Xuriguera i Fel Faixedas van iniciar la setmana passada el rodatge de Glops, un nou format centrat en el món del vi, que s'emetrà pròximament a TV3. La parella d'humoristes descobrirà a l'audiència la gran riquesa vitivinícola de Catalunya, tot visitant les vinyes de les diferents comarques i denominacions d'origen i descobrint tots els processos que es requereixen per seguir amb els estàndards de qualitat, molt abans que el vi arribi a l'ampolla per ser distribuït.

Segons ha informat en comunicat la televisió pública catalana, el programa té per objectiu acostar tothom al món del vi: entesos, curiosos i aquells que fins avui s'ho han mirat de reüll. De manera distesa, amb un toc didàctic i molt sentit de l'humor, cada programa descobrirà les històries que amaga el vi a partir d'un tema central.

Diferents persones, des de joves que s'acaben d'introduir en aquesta indústria, fins a veterans que han reinterpretat el celler utilitzant nous mètodes, explicaran des de la seva experiència històries humanes lligades a la vinya. Hi participaran també professionals que es belluguen entorn aquest món: sommeliers, dissenyadors, cuiners, crítics o científics.

A més, cada setmana, un músic popular explicarà la seva relació amb aquesta beguda. Els conductors i directors de Glops no exerciran com a entesos, tot i ser bons coneixedors del món del vi. Actuaran com a acompanyants, fent preguntes i esbrinant quines històries s'amaguen rere les vinyes. Carles Xuriguera se centrarà en el món de la vinya i Fel Faixedas es dedicarà al producte acabat.