La 63a edició dels Premis Ondas ha guardonat el programa de TV3 El Foraster com a millor programa de televisió no estatal i la web sèrie Les coses grans, de Roger Coma, com a millor ficció emesa per internet. El president del jurat, Josep Maria Martí, va anunciar ahir els 23 guanyadors d'aquesta edició, entre els quals figuren La Voz, com a millor programa televisiu d'entreteniment, Tabú (Canal #0 de Movistar), com a millor espai televisiu d'actualitat, Simfonía de la mañana (RNE Clásica) i Del 40 al 1, com a millors programes de ràdio, els presentadors Mònica López i Vicente Vallés, els actors Pedro Casablanca i Cristina Freire, i el periodista Juan Carlos Ortega per la seva trajectòria professional a la ràdio.

En ficció televisiva, El ministerio del tiempo (TVE) repeteix l'Ondas que ja va rebre el 2015 a la millor sèrie estatal. Els Ondas als millors intèrprets han estat per Pedro Casablanca (Mar de plástico) i Cecilia Freire (Velvet). En ràdio, el millor presentador i programa han recaigut en Martín Llade, mentre que Tony Aguilar s'endú l'Ondas al presentador de ràdio musical pel clàssic radiofònic Del 40 al 1.

L'Ondas al millor tractament informatiu ha recaigut en Las Concostorias Cervantinas (RNE), de Nieves Concostrinas. La campanya radiofònica «Cap nen sense joguina», de Ràdio Barcelona (SER), ha rebut una menció especial del jurat, i la millor campanya ha estat per «No tenemos sueños baratos», publicitat de Loterías i Apuestas del Estado. Els Ondas musicals se'ls han repartit Miguel Bosé (a la trajectòria), Dani Martín (a l'artista de l'any) i Manuel Carrasco (al millor espectacle musical), amb mencions especials per Juanes, David Bowie i Prince.

La cerimònia de lliurament dels 63 Premis Ondas tindrà lloc en el transcurs de la Gran Gala que se celebrarà a Barcelona el proper 9 de novembre. La Gala torna a la seva tradicional ubicació, al Gran Teatre del Liceu, i serà retransmesa en directe per la plataforma Movistar +, segons va confirmar l'organització dels guardons.