Amb el mes d'octubre a punt de acomiadar-se, la família Alcántara gaudeix d'uns dies de vacances estiuenques. Gràcies a la màgia de Cuéntame cómo pasó, els seus protagonistes es troben a l'agost de 1985 a Benidorm. Fins allà s'ha desplaçat un ampli equip de la sèrie, encapçalat pels actors Imanol Arias, Ana Duato, Ricardo Gómez, María Galiana, Irene Visedo, Paula Gallego i Juan Echanove.

Des de dimarts passat, un equip de la sèrie de TVE i Grupo Ganga Producciones està gravant en diferents localitzacions de la ciutat dos dels capítols, dirigits per Óscar Aibar, de la divuitena temporada de la ficció, que s'estrenarà el 2017. Al voltant d'uns 80 professionals han viatjat fins a Benidorm per rodar, al costat de més de cent veïns de la ciutat i província, diferents escenes de les noves trames.

És una de les noves trames de la sèrie, que va començar a rodar els nous capítols a Brussel·les, ciutat en la qual viu Carlos. Ara, però, l'estiu torna a inundar de felicitat tota la família, que gaudirà d'uns dies de vacances a la turística ciutat de la costa mediterrània. No és la primera vegada que els Alcántara viatgen fins a Benidorm. En el capítol 32 de la sèrie, el 2002, els Alcántara gaudien de les seves primeres vacances i coneixien el mar per primera vegada. Quinze anys després, la ciutat és molt diferent de la que van conèixer el 1969.

La Televisió Espanyola (TVE) de l'època estarà present en algunes de les trames d'aquests capítols a través del personatge d'un reporter, Marcos, interpretat per l'actor català Carles Cuevas, (Merlín, Ventdelplà), encarregat de cobrir l'actualitat informativa d'aquells mesos d'estiu de l'any 1985. Les imatges de l'arxiu de TVE ajudaran a crear l'atmosfera, segons informa la mateixa cadena en un comunicat.